Best på vårt felt siden 1975

Aage Dall er en forhandler av sterke merkevarer innenfor elektromateriell, industrikabel, skipsmaling og batterier. Målet er, og har alltid vært, å være små nok til å kunne tilpasse oss kundene i både vareutvalg og oppfølging – samtidig store nok til å være markedsledende og konkurransedyktige i de nisjeproduktene vi tilbyr. Selv om Møre og Romsdal har vært vårt primære nedslagsfelt i årtier, har vi i større og større grad levert på landsbasis – spesielt etter at vår første nettbutikk så dagens lys i 2015.

I 2017 ble Aage Dall kjøpt opp av markedssterke El-Grossisten og senere Elektrohuset. For en forholdsvis liten og lokal aktør, har fusjonen resultert i bedre betingelser og enda flere sterke merkenavn innunder de varegruppene vi spesialiserer oss på. Med en distribusjonsavtale med Tungsram Lighting Europe, Gewiss SPA Italia, Tillex Danmark - og en grossistavtale med Glamox, er vi blant de ledende aktørene på markedet. At vi samtidig og fremdeles er et lokalt firma med kundefokus og få, engasjerte ansatte, gjør oss til den foretrukne forhandler for mange.

Historien om Aage Dall

For de fleste er Aage Dall i dag et veletablert firmanavn. For oss er det også navnet på mannen som startet eventyret. Aage Dall startet som kremmer tidlig på 60-tallet. Uten særlig stor suksess. Men han ga seg aldri; En avtale med Sønnak batterier ga ham tilgang på et kommisjonslager for videresalg til bensinstasjoner og fiskebåter. Sammen med kona Gerd skaffet han seg bedre lokaler og ekspanderte driften til å inkludere IFA båtmaling og lyskilder fra Philips. Med tiden kunne de også skilte med et distriktsagentur på Ifa Electric.

Omsetningen økte i takt med de stadig flere og større leveransene til båtbryggerier i distriktet. I 1975 ble firmaet et AS. Aage Dall var nå en voksen mann – og det ble Terje Nordberg som etter hvert ble forespurt om å overta. Han begynte i 1980. Firmaet levde videre i beste forfatning; Store leveranser både på Nordmøre og i Romsdal, større lager, flere ansatte.

Men så forandret tidene seg. Industri og skipsverk slet med å få oppdrag. I lys av dette ble leveransene av både maling og belysning færre; Omsetningen falt drastisk.

Terje Nordberg var fast bestemt på å redde firmaet. Han skjønte at nye produkter måtte erstatte de tapte. Årene etter brukte han på rundreiser med kundebesøk i distriktene. Butikker, installatører og industri kjøpte elektrisk materiell, malerutstyr, lyskastere, spotlights og lykter. Salget økte gradvis i takt med kundebesøkene; Nå kunne Aage Dall atter en gang ekspandere med større lokaler og flere ansatte.

I 1993 startet Terje Nordberg tilfeldig med import og salg av kikkerter ved siden av sin daglige jobb. Selskapet, som etter hvert fikk navnet Teno Astro AS, ble så stort at Aage Dall Engros AS ble solgt til El-Grossisten våren 2017. I dag er det Odd Jonas Rognskog som er avdelingsleder i Aage Dall. Kristiansunderen er stolt over å opprettholde og videreutvikle firmaets lange historie, hvor gode kunderelasjoner, nisjeprodukter og førsteklasses kompetanse alltid har stått i sentrum.

Kontakt oss

Du kan kjøpe produktene våre både her i nettbutikken og på utsalgsstedet vårt på Fagerstrand. Vårt lille, engasjerte team hjelper deg gledelig med spørsmål du måtte ha underveis.

Butikken

Elektrohuset AS
Myklerudveien 65
1454 Fagerstrand

Åpningstider

Man-fre: 08:00-16:00
Lør: Stengt
Søn: Stengt

E-post

post@elektrohuset.no

Telefon

+47 66 82 06 80